Udvalg om Folkebibliotekerne i vidensamfundet går i dialog

Jonna Holmgaard Larsen      

Udvalget om Folkebibliotekernes rolle i vidensamfundet er i gang med at indhøste idéer til den endelige rapport, der skal ligge klar i starten af 2010. Udvalget har fået sin egen blog, der afholdes dialogmøder og seks arbejdsgrupper giver udvalget input.

Bibliotekogviden.dk – blog om udvalgsarbejdet

I tilknytning til arbejdet i udvalget er der oprettet en blog som et forum for debat og inspiration i forbindelse med udvalgets arbejde.

Udvalgets medlemmer og andre hovedaktører skriver indlæg. Alle kan kommentere indlæg såvel som andres kommentarer. Der er allerede trafik på siden, men der er plads til meget mere. Nye bidrag er derfor velkomne. Se bloggen på http://bibliotekogviden.dk/

Skærmprint af blog

Dialogmøder

Som en anden mulighed for at deltage i debatten om udvalgets arbejde er der arrangeret to dialogmøder med bibliotekernes medarbejdere. Jyllandsmødet har været afholdt den 10. september med oplæg bl.a. fra Henrik Føhns, programvært på DR’s Harddisken. På mødet var der bl.a. fokus på bibliotekernes brugergrupper. Skal biblioteket appellere til alle brugergrupper? Og på bibliotekernes funktioner. Hvordan vægtes roller som socialcenter, kulturcenter, videncenter og informationscenter? – Giver modellen med den opdeling stadig mening? – Og skal det digitale bibliotek have en selvstændig dimension – eller være et aspekt ved de øvrige?

Udvalgsmøder og arbejdsgrupper

Udvalget holdt sit andet møde den 12. maj, hvor sammensætning og kommissorier for seks arbejdsgrupper blev besluttet. Grupperne behandler følgende emner:

  • Traditionelle ydelser – eksempelvis litteraturformidling
  • Den digitale infrastruktur og samspillet med traditionelle ydelser
  • Den digitale formidling af kulturarv og licensbelagte informationsressourcer
  • Modeller for forskellige former for lærings- og inspirationsaktiviteter
  • Nye partnerskaber
  • Kompetenceudvikling af bibliotekets personale

Alle arbejdsgrupper har arbejdet hen over sommeren og er klar til at videregive gruppens resultater på et seminar med udvalget den 5. oktober. Udvalget har afholdt en workshop om forholdet mellem bibliotek og omverden, og en disposition for rapporten er fastlagt.

Lokalbibliotek i Herning

 

Denne side er kapitel 5 af 22 til publikationen "Bibliotek og Medier 2009:3".

Publikationen kan findes på adressen http://www.bibliotekogmedier.dk/fileadmin/publikationer/nyt_fra_bibliotek_og_medier/2009/3/index.htm
© 2009