Internationalt

Knowledge Exchange Workshop on Usage Statistics

Knowledge Exchange (KE) har afholdt to workshops om statistik som værktøj til at måle værdien af Open Access. De er udsprunget af et møde, der blev afholdt mellem KE partnerne i juni 2009, hvor der var stor interesse for samarbejde om statistikprojekter. Den første workshop blev afholdt den 21.-22. januar 2010 i Göttingen med fokus på samarbejde om eksisterende projekter, mens den anden, der blev afholdt i Berlin den 29.-30. marts 2010, fokuserede på de forskellige interessenters behov og krav. Der er planlagt yderligere en workshop i rækken.

Anne Sandfær

JISC konference 2010 d. 12-13.04.10 i Queen Elizabeth Conference Centre i London

Konferencens tema “Technology: at the heart of education and research” illustrerer, at JISC lægger vægt på, at teknologi skal integreres i alle institutioners strategiske planlægning. JISCs årlige konference havde 700 tilmeldte deltagere, og programmet rummede som vanligt plenumoplæg, parallelsessioner samt en udstilling med bl.a. en række af JISCs services. Interessante sessioner omhandlede bl.a. forskningsdata, hvor Danmark har et godt stykke vej at gå, samt Open Access, hvor den langsomme evolution i England blev illustreret, ligesom Danmark oplever dette, blot tidsmæssigt forskudt. Alle præsentationer kan ses på: http://www.jisc.ac.uk/events/2010/04/ jisc10/virtualgoodybag.aspx. DEFF-styre-gruppen deltog i konferencen.

Bo Öhrström

 

Denne side er kapitel 19 af 22 til publikationen "Bibliotek og Medier 2010:2".

Publikationen kan findes på adressen http://www.bibliotekogmedier.dk/fileadmin/publikationer/nyt_fra_bibliotek_og_medier/2010/2/index.htm
© 2010