Billedtema: Bogstart skal plante lysten til at lære at læse

Bogstart: Foto Bjarke ørsted

Bogstart dækker udvalgte boligområder i 15 kommuner rundt om i landet, hvortil der hvert kvartal sendes i alt ca. 1700 bogpakker. De biblioteksansatte formidler bogpakkernes indhold til børn og forældre med budskaber om sprogstimulering og børnelitteratur. Dette har de anledning til når de besøger familier og børn i hjemmene når barnet er hhv. seks og tolv måneder, ved at invitere familien på biblioteket, når barnet er halvandet år og ved at give bogpakker til de tre-årige i områdernes børnehaver.

Formålet med Bogstart er at bakke op om indsatsen ’tidlig læring’ og bidrage til at børnene har et godt udgangspunkt for at lære at læse ved skolestart. En del af dette forarbejde er at give børnene lysten til at lære at læse ved at invitere dem ind i bøgernes fortryllende univers og ind i en fælles begrebsverden gennem legen med sproget.

Derfor følger bibliotekerne også op på indsatsen med supplerende aktiviteter, både på bibliotekerne og i aktivitetshuse og lignende i lokalområderne. Det er bl.a. fortælletimer, rime-timer, sanglege og dukkespil, der er på de idérige programmer.

Kamma Kirk Sørensen

 

Denne side er forordet til publikationen "Bibliotek og Medier 2009:2".

Publikationen kan findes på adressen http://www.bibliotekogmedier.dk/fileadmin/publikationer/nyt_fra_bibliotek_og_medier/2009/2/index.htm
© 2009