Billedtema: En bevidst kommunal satsning

Børnehavebibliotek. Foto Bjarke Ørsted

I Herlev bakker kommunens børne- og kulturforvaltning meget op om børnehavebibliotekerne og de aktiviteter, der knytter sig til dem. Forvaltningen ser aktiviteterne som en frugtbar indfaldsvinkel til kompetenceudvikling for institutionernes personale i forhold til deres arbejde med læreplaner og sprogstimulering, og de støtter børnehavebibliotekernes fortælleværksteder økonomisk. Også til børnehavevandrebiblioteket er der derfor knyttet et fortællerværksted, hvor pædagogerne og børnene på hver deres måde kan hente oplevelser og læring.

Børnebiblioteket i Herlev har sammen med fortællere og pædagoger dannet et åbent læselystnetværk, der har som målsætning at alle børnehaver i Herlev skal have et børnehavebibliotek og et fortællerum. Foreløbig er der etableret seks børnehavebiblioteker i kommunen – inklusive vandrebiblioteket, hvorfra der er hjemlån til børn og forældre.

Netværket holder f.eks. kurser, temadage og gå-hjem-café-møder for pædagoger. Desuden afholder netværket forskellige arrangementer for at udbrede læselyst og fortælling i familier og børnehaver. Netværket står også bag afholdelsen af en årlig fortælle-festival.

Ann Poulsen

 

Denne side er forordet til publikationen "Bibliotek og Medier 2009:1".

Publikationen kan findes på adressen http://www.bibliotekogmedier.dk/fileadmin/publikationer/nyt_fra_bibliotek_og_medier/2009/1/index.htm
© 2009